Porturile, stadioanele si parcurile eoliene vor crea pe viitor cerere de utilaje


Revista Constructiv 

 www.constructiv.ro
Autor: Andreea Ceasar
Publicat: Mar, 26/06/2012 - 12:38

„Am fugit in aceasta perioada de domeniul constructiilor fiindca aici bataia pe pret este extrem de mare, si nu ne putem permite sa inchiriem sub pretul de cost. Mai mult, bonitatea clientilor din constructii este atat de mica, incat ne putem permite din ce in ce mai putin sa lucram cu ei”, a subliniat pentru Constructiv Ștefan Ponea CEO si Managing Partner la Industrial Access, societate ce domina piata locala de nacele si platforme pentru lucru la inaltime, detinand anul trecut o cota de piata de 23%.
Compania cauta sa lucreze cu jucatorii care inteleg impactul utilizarii utilajelor de calitate intr-un proiect, dar si al colaborarii cu un furnizor de servicii de genul service 24/24 de ore.

Totusi, Ștefan Ponea sustine potentialul viitor al pietei: „Romania este o piata cu un potential important de dezvoltare in ceea ce priveste contructiile de dimensiuni ample, care presupun investitii majore si echipamente performante. Ma refer la porturi, stadioane, parcuri eoliene, pentru a aminti numai cateva dintre acestea”, a adaugat acesta. Mai mult, potrivit CEO-ului Industrial Access, Romania este cea mai mare piata din Europa de Est dupa Polonia, in ceea ce priveste serviciile de inchiriere de utilaje de lucru la inaltime. A doua tara ca importanta fiind Bulgaria. De aceeea obiectivul strategic al Industrial Access pentru acest an este ca pana la finalul lui 2012 sa ajunga la o cota de piata de 30% in regiune.

„Companiile nu au incetat niciodata sa cumpere nacele, din pacate.Cei care isi cumpara din fonduri proprii astfel de utilaje nu inteleg ca isi blocheaza un important capital de lucru in ce presupune exploatarea unei flote. In loc sa investeasca in executarea a cat mai multor lucrari, imobilizeaza capital in astfel de investitii.Nu sunt constienti de costurile indirecte ale unei astfel de achizitii (grad de ocupare, mentenanta, depreciere morala)”, a adaugat Ponea.

La acest moment 95% din activitatea Industrial Access este bazata pe inchiriere de utilaje, si doar 5% pe vanzare anul trecut obtinand vanzari de 5,1 milioane de euro. Peste 18 milioane de euro au fost investite in parcul de 800 de utilaje de inchiriat cu ajutorul caruia au fost furnizate lucrari precum stadionul National Arena, stadionul Cluj Arena, Palace Iasi, aeroportul Otopeni, precum si diverse proiecte de infrastructura rutiera

Sursa: http://www.constructiv.ro/content/porturile-stadioanele-si-parcurile-eoliene-vor-crea-pe-viitor-cerere-de-utilaje